Arančin blok
O BLOKU

2017
2016
2015
2014
2012

rss
Who is Who 30.7.2012
ÚČASTNÍCI (VÝBĚR)

Ethan

Ind, co se narodil a vyrostl v Panamě. Mluví anglicky a španělsky, hindi jen trochu - rodiče ho nenaučili. Miluje fotbal a zná Petra Čecha, ovšem mluví o něm jako o Sečovi, takže mi chvíli trvalo to rozluštit. Když jsem probírala snímky ze Scavenger Huntu, vyskytl se náhodou poblíž a nemohl pochopit, jak jsem mohla vylézt na strom tak vysoko. Obdobně se divil o pár dní později, když jsem mu prozradila, ze Hruška a Hrušková je technicky vzato to stejné příjmení, jen jedno je pro muže a jedno pro ženu ("No! Surnames don´t have gender!" - "Yes, they do." - "NO!").

Dashiell

Operní zpěvák z Chica, jeden z mála bílých Američanů v SUMaCu. Když jsme byli v neděli na pláži, poučoval mě, jak se mám stavět k vlnám, aby to nedopadlo špatně, ale musím přiznat, že jsem si jeho rad moc nehleděla, protože mě neuvěřitelně bavilo postavit se právě tak, jak jsem neměla.

Sierra

Jediná blondýna široko daleko. Ze začátku jsem byla znechucena jejím nedostatkem vkusu (modré flitrované boty, do nich obyčejné ponožky a to všechno za denního světla?) a neznalostí slušného stolování, ale asi jsem postupně snížila či spíš změnila své požadavky, protože teď Sierru počítám mezi jednu z nejlepších osob, co tu jsou. Bydlí v Californii, přesněji řečeno deset minut autem od Stanfordu. Účastnila se SUMaCu už loni, a proto se letos vzdělává v rámci Programu II, který mě s trochou štěstí čeká příští rok.

Ian

Americký Filipínec, další ze zdrojů udivujících faktů o světě. Když jsem se zajímala, proč tady všichni tolik vyšilují kolem opalovacích krémů, dokonce i když jsou už dopředu poněkud osmahlí, dostalo se mi zajímavého poučení. "..anebo taky proto, že tmaví lidé nechtějí být ještě tmavější. Třeba na Filipínách je špatné být tmavý a jako jsou tady reklamy na samoopalovací krémy, na Filipínách jsou reklamy na krémy, které vás učiní bělejšími. Když se narodil můj bratranec a donesli ho ukázat mé babičce, první, co řekla, bylo ´Tak tmavý?!´ "

Zoot

Židovka z New Yorku, vlastním jménem Julietta. Nechává si říkat Zoot, nejsem si úplně jistá proč. Své náboženství nejspíš nebere příliš vážně, protože celé soboty cestuje a nakupuje, ale etnicky je jasná.

Meghana

Spanilá Indka, která strávila svůj život zčásti v Kanadě, zčásti v USA a zčásti v Saudské Arábii. Studuje internátní školu a už několik měsíců neviděla svoje rodiče, kteří vydělávají v již zmíněné Arábii.

Kensen

Ne moc sympatický východní Asiat, borec přes řešení Rubikovy kostky na čas a výborný klavírista.

Shyon

Nejindovatější z našich Indů, původem z Nového Dillí, a asi nejvtipnější člověk SUMaCu - vysloužil si dokonce vlastní Quoterboard. Plánuje studovat v USA.

Karen

Má spolubydlící, ne příliš zajímavá osoba. Přijela z Texasu, ale její šikmé oči svědčí o nepopiratelném asijském původu. Kupodivu na nic nehraje.

Vivian

Čínská Číňanka, co se mnou byla ve skupince při výletu do San Francisca. Jelikož se jednalo o skupinku rozhodnutou navštívit China Town, Vivian se stala pokladem. Šli jsme s ní do restaurace plné šikmookých zákazníků a číšníků nemluvících než čínsky. Vivian vše vybrala a dohodla a posléze nám ještě vysvětlila, co to vlastně máme na talířích. Půjčila jsem jí za odměnu přístí den 30 dolarů, když si chtěla v malém plážovém městečku koupit šaty a neměla s sebou dostatek peněz. Při příležitosti vzájemného komentování a prohlížení vybíraných svršků jsem zjistila, že tahle slečna si ale vůbec nedělá starosti s americkou kulturou, protože s tímhle podpažím by pravděpodobně měla problém i v Evropě.

Amy

Čínská Číňanka, co mě před pár dny vyzvala hrát go a... Prohrála.

So-young

Tato hubeňoučká šikmoočka se sedmi sourozenci původně nepatřila mezi mé oblíbence, ale včera si mě naklonila, když mi na pláži oloupala pomeranč. Spadá do menšiny Programu II.

STUFF (VÝBĚR)

Siles

Neformální vládce French housu, běloch. Dnes s Christinou podnikl něco jako dobrovolné taneční, kterých se překvapivě skoro všichni zúčastnili.

Christina

Korejka, současná studentka Stanfordu a bývalá účastnice SUMaCu. V jádru je asi docela fajn, ale bohužel se dělá neuvěřitelně důležitou a dospělou, až mám občas chuť jí něco říct. Naštěstí pro ni už jsem poněkud unavená z mluvení anglicky každý den, a tak se za poslední dny omezuju hlavně na podstatná sdělení nebo vtipné hlášky. Christina není Christinino skutečné jméno, tato Asiatka se jen jako většina jejích družek a druhů rozhodla, že Američani natolik neumí vyslovovat, že bude lepší najít si nějaké nové a jednoduché oslovení.

Maria

Pákistánka, co neumí obyčejně mluvit. Buď řve, nebo šeptá a musím přiznat, že patří k mým méně oblíbeným členům SUMaCu. Má na svědomí jednu z mých špatných nálad posledních dnů, protože mi špatně poradila ohledně zadání Problem of the Day (Pamatujete ještě, jak jsem jeden nevyřešila kvůli přílišné únavě? Tak kvůli té to nebylo...), se kterým jsem se pak za žádnou cenu nemohla vypořádat. Maria kamarádí s Christinou a to oním nechutným americkým způsobem, kdy si lidé padají do náruče už den po prvním setkání.

Katie

Jediná bílá counselorka. Žila nějaký čas v Evropě a má pár kamarádů v olympijském volejbalovém družstvu USA.

Vien

Asiat, co pro mě přijel na letiště. Studuje Stanford a báječně hraje na klavír, jeho výškový rozdíl ode mě jsou skoro dvě hlavy - on je ten menší.

*jakákoli podobnost se skutečnými postavami je vyžadována a není-li jí docíleno, jedná se o chybu*