Arančin blok
O BLOKU

2017
2016
2015
2014
2012

rss
Kostka, limonáda, výlet... 21.7.2012
Dobry vecer,

jelikoz u nas prave konci sobota, posilam cteni na nedeli(:

Vcera jsme poprve meli jiny program nez dopoledni classes a diskuze s nasimi TA - patek je totiz rezervovany research projectum. Ve ctvrtek dopoledne jsme meli pred odchodem na obed odevzdat papir s nasi volbou projektu a jejim oduvodnenim. Vzhledem k tomu, ze jsem se o moznosti vyberu dozvedela teprve chvili predtim (moje chyba, co si budeme povidat), zazila jsem par horkych chvilek, ale nakonec jsem na svuj papir napsala pod vsechny slataniny, co mi prave prisly na mysl, velkymi pismeny

PRVNI VOLBA: KRYPTOGRAFIE

DRUHA VOLBA: RUBIKOVA KOSTKA

TRETI VOLBA: TEORIE KODOVANI.

Vecer na housemeetingu jsem se pak dozvedela, ze mi priznali toho Madara a asi je to dobre, protoze jsem se tak octla v docela prijemne skupince tvorene mnou, jednou sikmoockou, sislavym Svycarem, Indo-Panamanem Ethanem, americkym Filipincem Ijenem a obycejnym Americanem Mitchem. Nasi TA se stala Pakistanka Maria, ktera se vyznacuje predevsim tim, ze kdyz mluvi, neintonuje na konci vety tecku, nybrz otaznik stylu "Tak pojd ven, hm? Nebo si jako myslis, ze me muzes bezduvodne urazet, nebo co?" Zatim mi to, priznavam, dost vadi, ale snad je to vec zvyku. Krom badani nad poctem permutaci Rubikovy kostky jsme taky dohromady vypustili obed v nasi predplacene Arrillaze a zasli jsme pres cely kampus do jakesi vyhlasene... Sendvicarny? Restaurace to uplne nebyla, tak nevim. A tam jsem vam uvidela vec, to byste neverili. Vedle pultiku, kde si zakaznici objednavali sve jidlo, stala lednice s pitim. Cocacola, Dr. Pepper, ginger ale, obycejna voda a taky... Takova cervena se srpem a kladivem na etikete??? Ano, byla to Leninade (do cestiny nejspis preveditelna jako Leninada). Pod jiz zminenym znakem a nazvem se hrde skvela vyzva "JOIN THE PARTY" a na vicku si clovek mohl precist ta kouzelna pismenka CCCP. Sikmoocka nevahala a zakoupila. Nic jsem nerekla, jen jsem si vzpomnela, jak nam Maria den predtim neuveritelne umyla hlavu, protoze slysela nekoho rikat nevhodne vtipy. Vyjmenovala dlouhy seznam veci, o kterych je neprijatelne vtipkovat, ze ktereho si ted vybavuji pouze mentalni postizeni, homosexualitu a sebevrazdy (ja tedy nechci byt necitliva, ale kdyz si vzpomenu, ze nejvic vtipu o slepcich jsem slysela od lidi z Dejlaku...). Co je vtip o gayovi proti Leninade? myslela jsem si, ale nahlas jsem (zatim) nic nerekla.

Ale pryc od neprijemnych temat. Dnes jsme byli na "field tripu" na Angel Island, coz je ostrov pobliz San Francisca (neplest s Alcatraz!), ktery oplyva mirnym stupnem ochrany prirody a vysokym vyskytem poison oaku. Primy preklad spojeni poison oak by byl asi jedovy dub, ale vezte, ze se o zadny strom nejedna. Tento takzvany dub je mala nenapadna rostlinka, ktera se vyznacuje predevsim tim, ze jakmile na ni sahnete, alespon tri dny nebude svet stat za nic, protoze za co by mel stat, kdyz se clovek jen drbe a kouse si bolesti nehty. Nastesti jsme se ale dotyku snad vsichni vyhli a mohli jsme si tak zplna hrdla uzivat vystupu na vrchol kopecku, ktery jediny tvori ono andelske misto. Neco jsem nafotila, ale myslim, ze to nebude stat za nic. Co se bude dit zitra netusim, ale jeste mi chybi naprosta vetsina z aktualniho Problem Setu, takze se obavam, ze muj program je docela jasny. Vy si ale uzijte nedeli v klidu a pohode!

A*

P.S. Moebiova se tady pise Moebiova a divte se s tou jejich omezenou klavesnici. Takze zadna chyba!